Karamelizovana griz alva

20/09/2017
Anonymous
odAnonymousDžedaj152123
"Nije desert, već prava kulinarska magija - probajte našu karamelizovanu griz alvu "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 553
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom desmice53
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 1 i 1/2 šolja
  • maslac - otopljeni, 1/2 šolja ulja
  • šećer - 1 i 1/2 - 2 šolje
  • voda - 5 šolje
  • cimet - 1/2 kašičice
  • kora pomorandže - 1 komad, srednja veličina, krupno rendana
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 1 šolju šećera da se karamelizuje, nakon toga dodajte preostali šećer i sipajte svu vodu. Mešajte, dok se ne otopi, pa zatim sklonite karamelizovani sirup sa vatre.

Zagrejte maslac u poseboj posudi i dodajte griz. Brzo mešajte, 2 minuta, dok griz ne dobije braon boju.

Sipajte karamelizovani sirup i nastavite sa mešanjem, dok se griz ne zgusne. Pre nego što sklonite sa vatre, dodajte cimet i koru pomorandže.

Smesu isipajte u kalup za kuglof, poravnajte odozgo i stavite u frižider da se ohladi i stegne. Nakon toga okrenite karamelizovanu griz alvu na plato i posipajte preko mlevene orašaste plodove i smeđi šećer, po želji.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija