Suve paprike punjene mlevenim mesom i pirinčem

21/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Ove ukusne punjene paprike, koliko god da ih često spremamo, nikada nam neće dosaditi. Ovaj recept je toliko lep i ne možemo mu odoleti"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano743
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 8 komada, suve
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 komad
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po želji
  • voda - 3 šolje
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U ulju propržite luk. Dodajte mleveno meso, da se i ono proprži, sve dok ne se podeli na zrna.

Dodajte oprani pirinač, rendani paradajz, čubar i so po želji. Sipajte 150 ml vode i ostavite 10 minuta da se dinsta.

Paprike poparite vrućom vodom 5 minuta. Ocedite vodu i punite ih dobijenom smesom.

Poređajte ih u tepsiju, poprskajte sa malo ulja i soli i sipajte toplu vodu.
Pokrijte folijom i pecite n 200 stepeni oko 40 minuta.

Po želji, možete poslužiti uz mlečni sos, koji se pravi od kiselog mleka, belog luka u prahu, maslinovog ulja i malo soli.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti