Sušeni paradajz

21/09/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Svaki doba kulinar treba da ima teglu sušenog paradajza u maslinovom ulju"
Priprema20 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno320 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano231
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite i isecite na 4 ili 6 parčeta. Poređajte ih u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Posipajte preko ulje, so i šećer.

Sušite ga u rerni na 100-120 stepeni 5-6 sati ili dok se ne skupi i uhvate koricu.

U suvu teglu poređajte paradajz, a između njih stavite beli luk i začine.

Na kraju sipajte suncokretovo ili maslinovo ulje i napunite celu teglu. Budite oprezni sa količinom origana, jer ako mnogo stoji, biće gorak.

Ulje koje je bilo u paradajzu se takođe može koristiti!

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija