Ukusne, lake i vazdušaste mekike

20/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Tradicija nalaže da vas subotom ili nedeljom budi aroma vazdušastih mekika, samo treba neko da vam spremi "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 159
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte dva puta i dodajte mu so. Jaja umutite u činiji i dodajte ih brašnu.

U kiselo mleko stavite sodu, dobro promešajte i dodajte ga ostalim sastojcima. Zamesite testo, posipajte brašnom i neka odstoji oko pola sata.

Kada je gotovo, razvijte koru debljine 6 cm. Uz pomoć noža isecite mekike i ispržite ih u zagrejanom ulju.

Po želji, mekike možete poslužiti posipane šećerom u prahu. Prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija