Način pripreme
Poslednju turu prženih paprika sam ovaj put napravila sa marinadom od meda. Isecite duge drške ljutih papričica i nabodite ih nožem ili drvenim ražnjićem.
U šerpu sa zagrejanim uljem spustite po 7 - 8 paprikčica i pržite ih sa obe strane. Buidte pažljivi pri prženju, da se ne izgorite, jer mnogo prskaju. Okrenite ih rešetkom i izvadite u široku tepsiju.
U kaseroli zagrejte sirće, so, med i šećer. Promešajte dok se šećer, med i so ne otope - probajte da li vam se sviđa ukus marinade. Ako vam nije po ukusu, dodajte šta želite. Sklonite marinadu sa ringle i ostavite je na stranu. Sitno iseckajte mirođiju i čenove luka.
Njima posipajte paprike i prelijte ih delom marinade. Ostavite ih tako 5 minuta, dok pripremite 2 tegle sa zatvaracima. Napunite tegle paprikama i kašikom sipajte marinadu od meda.
Kada napunite tegle, sipajte marinadu do gornjeg kraja tegle. Zatvorite i okrenite je, tako da poklopac bude nadole, dok ne u potpunosti ne ohladi. Savite na policu i sačekajte zimu da jedete medene ljute paprike!