Ljutenica po zlatnom babinom receptu

22/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1821
"Ukus s kojim smo odrasli. Ukus, sa kojim želimo da i naša deca odrastu!"
Priprema240 min.
Kuvanje240 min.
Ukupno480 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 917
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • crvena paprika - 20 kg
  • patlidžan - 6 kg
  • paradajz pire - 3 tegle po 800 g
  • ulje - 2.5 litara
  • šećer - 2 - 3 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike i patlidžan i ispecite ih. Nakon toga ih oljuštite.

Gotov patlidžan i paprike se melju u mašini.

Jedan litar ulja se zagreva i sipa se smesa zajedno s paradajz pireom. Nakon što provri uz neprestano mešanje se dodaje postepeno i ostatak ulja.

Pre nego što se skine s vatre, dodaje se so i šećer i ponovo se meša.

Nakon toga se ostavlja da se malo ohladi i puni se u tegle koje se sterilišu 20 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija