Brza ljutenica

22/09/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Zašto brza? Pogledajte recept i shvatićete "
Priprema180 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno360 min.
Porcije35
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 548
  • Pregledi tokom meseca186
  • Pregledi tokom desmice11
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 g, crvene
  • patlidžan - 4 kg
  • ljutenica - 5 kg /gotova, iz prodavnice/
  • šargarepa - 1.5 kg
  • ulje - 600 ml
  • so - 2 - 3 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 2 glavice
  • biber - 1 kesic, mleveni
  • čubar - 2 kašike, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Papriku očistite od drški i semenki. Zajedno sa patlidžanom ispecite i ako ste u mogućnosti - na šporetu će biti još bolje, a i brže je.

Uklonite ljuspe, a posle mašinicom za mlevenje mesa sameljite na sitno. Šargarepe operte i ogulite, posle ih iseckajte na komadiće od po 2-3 cm i stavite ih u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte ih oko 20 minuta, zatim ih ocedite i sameljite ponovo.

Kupovna ljutenica - od 5 kg sipajte u veliku tepsiju ili šerpu. Dodajte mleveno povrće, so, šećer, jednu kesicu mlevenog bibera i čubar. Sve dobro promešajte.

Ulje zagrejte u šerpi i spuštajte 3 glavice luka, iseckane na četvrtine. Pržite dok luk ne porumeni, pa zatim izvadite rešetkom iz ulja. Luk se ne koristi za ljutenicu.

Čenovi belog luka se presuju preko ljutenice. Postepeno preko sipajte zagrejano ulje. Ponovo dobro promešajte smesu dok se sve lepo ne sjedini, pa zatim isipajte u tegle. Zatvorite metalnim poklopcima.

Tegle poređajte u odgovarajuću duboku posudu, prelijte vodom i sterilišite 30 - 40 minuta

Dobićete 35 tegli različite veličine.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija