Zec punjen pečurkama i pirinčem

22/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2460
"Toliko krhko izgleda da već otvaramo flašu belog vina "
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije15
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano362
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk, šargarepe, pečurke i pirinač se proprže deset minuta u tiganju, dodaje se jedna šolja vode, so i kuva se još 5 minuta.

Zec se puni ovim nadevom i zašiva se. Maže se dobro preko celog tela uljem i utrljava se aleva paprika.

Preliva se šoljom piva i šoljom vode i sipa se u posudu u kojoj će da se peče. Uvija se u foliju i peče se 3 sata na 220 stepeni, i ne dira se.

Pet minuta pre isteka trećeg sata, proverava se, ako se odvaja meso od kosti isključuje se i vadi iz rerne nakon 5 minuta, da se ne isuši.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija