Brza torta sa piškotama

22/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3758
"Najlakša i brza torta... piškote sa ukusnim kremom... i svi kod kuće su na sedmom nebu "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano683
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute maskarpone, šećer i kisela pavlaka u gladak krem.

U drugoj posudi se umuti tečna pavlaka. Ako nije zaslađena umuti se sa još 4 kašike šećera.

Dva krema se pomešaju i pažljivo promešaju.

Bela čokolada se istopi na vodenoj pari i nakon što se blago ohladi, takođe se dodaje zajedno sa esencijom ruma. Krem se meša opet polako i pažljivo dok se potpuno ne homogenizuje.

Piškote se potapaju samo na trenutak u sveže mleko i poređaju jedna do druge uspravljene u kalupu sa pokretnim ivicama. Nakon toga natoljenim piškotama se pokriva gusto i dno kalupa.

Preko njih se rasporedi polovina krema. Kalup može da se lupi jednom, dva puta po stolu ili radnoj površini, da izađe vazduh. Poređa se drugi sloj piškota i premaže se preostalim kremom.

Kalup se uvija prozračnom folijom i stavlja u frižider na oko deset sati.

Pre serviranja se garnira svežim voćem - u ovom slučaju borovnicama i malinama.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti