Kolač Karmen

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Kolač Karmen1 / 2
22/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Aromatičan, neverovatan i primamljiv kolač - tačno kao i istoimeni naziv Bizeove opere"

Potrebni sastojci

  • Za koricu
  • žumanca - 6 komada
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 100 g
  • čokolada - 60 g
  • badem - 100 g, neoljušten
  • limun - sok od 1/2 limuna
  • prezle - 80 g + za posipanje tepsije
  • maslac - za premazivanje tepsije
  • Za čokoladnu glazuru
  • čokolada - 100 g
  • šećer - 100 g
  • pomorandža - 1 komad
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite 6 žumanca sa šećerom pomoću miksera. Narendajte čokoladu. Dodajte je umućenoj smesi. Smesi dodajte sitno iseckan neoljušteni badem.

Iscedite pola limuna, pa dobijeni sok dodajte smesi. Spremite prezle i dobro sve promešajte.

U posebnoj činiji umutite belanca u sneg. Pažljivo dodajte drugim sastojcima i promešajte kašikom.

Okrugli pleh za tortu premažite maslacem i posipajte prezlama. Isipajte smesu i poravnajte. Pecite kolač na umerenoj temperaturi.

U odgovarajuću posudu na umerenoj tepmeraturi sipajte sok od pomorandže i limuna, komadiće čokolade i šećer.

Mešajte dok ne dobijete glatki krem. Dobijenim kremom premažite kolač špatulom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: