Svinjetina sa krompirom u đuvečari

22/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3209
"Klasika za ljubitelje - svinjetina sa krompirom u đuvečari "
Priprema30 min.
Kuvanje170 min.
Ukupno200 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano306
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • krompir - 1, 5 kg
  • luk - 1 glavica
  • šaragrepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada (zelena i crvena)
  • paradajz sos - 100 g
  • masline - 10 - 15 komada (po želji)
  • vino - 100 ml, crno
  • voda - 100 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

U mom slučaju ništa ne zapržavam. Isečem sastojke, posolim ih i počinjem da ih ređam u đuvečaru.

Na dno stavljam polovinu krompira, luka, šaragarepa, paprika, lovorov listi i zrna bibera, nakon čega poređam meso isečeno na kocke.

Odozgo ređam preostalu površinu povrća, posipam vinom, vodom, paradajz sosom i maslinama.

Đuvečara se poklapa i stavlja da se peče u nezagrejanu rernu na 180 stepeni oko 2 sata i 30 minuta, nakon čega se otklapa i ostavlja da se zapeče oko 20 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija