Šuplje krofne

22/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Je l znate zašto su ove krofne šuplje? Da biste mogli da ih napunite čime želite "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 875
  • Pregledi tokom meseca1021
  • Pregledi tokom desmice54
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml, mlako
  • kvasac - 1 kocka
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 3 kašike
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 950 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac u mleko sa malo šećera i sa brašnom i ostavite ga da naraste.

U činiji pomešajte ulje, žumanca, šećer i so i dodajte kvasac i zamestite meko testo.

Neka odstoji 30 minuta, pa razvijte u koru debljine 6-7 mm, pa isecite kalupom po želji i pržite u ne mnogo vrućem ulju. Izvadite i stavite na ubrus.

Poslužite sa šećeom u prahu.slični recepti ovde

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti