Rolat Baunti

22/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Veoma lako se pravi da ga ne biste probali ... a i neće vas mnogo koštati "
Priprema20 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 678
  • Pregledi tokom meseca189
  • Pregledi tokom desmice50
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g
  • šećer - 60 g
  • kakao u prahu - 2 kašike
  • voda - 100 ml
  • Za punjenje
  • maslac - 80 g
  • šećer u prahu - 60 g
  • kokos - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću blendera sameljite keks.

U vruću vodu stavite šećer i rastvorite ga. Sipajte vodu u keks, pa dodajte i kakao u prahu.

Sve dobro promešajte. Krem se sprema na sledeći način.
Maslac umutite sa šećerom u prahu i dodajte mu kokos.

Testo od keksa treba da bude gusto, a rolat se pravi na sledeći način.

Stavite plastičnu foliju i na njoj razvijte smesu, tako da dobijete koru debljine oko 1 cm.

To možete dobiti tako što prekrijete smesu drugim parčetom folije preko i uz pomoć oklagije razvijete koru.

Nakon toga sklonite gornju foliju i stavite sloj sa kokosom.

Pomoću folije uvijte u rolat i stavite dobijeni rolat u zamrzivač na sat vremena.

Rolat secite mokrim i oštrim nožem.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti