Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pirinač u Rerni»Pirinač sa mlevenim mesom i prelivom

Pirinač sa mlevenim mesom i prelivom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Pirinač sa mlevenim mesom i prelivom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
23/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Vreme je za jedno ukusno i lako zapečeno jelo koje ćete moći da podelite sa celom porodicom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • nana - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • so
  • biber
  • bujon od povrća - 5 šolje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 500 g
  • soda - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i sitno iseckajte, stavite maslinovo ulje u tiganj i u njemu propržite luk, zatim dodajte mleveno meso, promešajte i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Pirinač operite i stavite u tepsiju, dodajte začine i isprženi luk sa mesom. Sipajte bujon i stavite da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta.

Napravite preliv - umutite dva jajeta i dodajte kiselo mleko sa sodom.

Dobijenom smesom prelijte pirinač i stavite da se peče oko 10 minuta, dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: