Pečena rebarca sa lukom

23/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Je l ste odlučili šta ćete spremiti danas? Ova pečena rebarca iz rerne sa lukom i maslinovim uljem su pravo iskušenje za celu porodicu"
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano650
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 800 g
  • luk - 1 kg, crni
  • so
  • biber - po želji
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • bujon - 200 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Grudi isecite na komade. Maslinovo ulje pomešajte sa začinima i premažite mes. Luk očistite i isecite na polumesece.

U tepsiju stavite luk i preko poređajte rebarca. Posolite i stavite bujon.

Tepsiju prekrijte alumunijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena, zatim sklonite foliju, okrenite meso, promešajte luk i pecite još 20 minuta bez folije.

MOžete jelo poslužiti sa taratorom, pirinčem ili dinstanim povrćem.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti