Piletina sa špagetama i povrćem na kineski način

23/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Koliko god da volimo tradicionalnu kuhinju, ponekad nam treba i nešto ovakvo "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano568
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • piletina - 450 g, file
  • paprike - 1 koma, zelena + 1 komad, crvena, velike
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1 glavica, srednje veličine
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • kineske špagete - 100 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • za sos
  • soja sos - 4 kašike
  • pirinčano sirće - 4 kašike
  • kečap - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • voda - 150 ml
  • za marinadu
  • belanca - 1 komad
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • soja sos - 3 kašike
  • pirinčano sirće - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sve sastojke za marinadu. Meso isecite na komadiće i pomešajte ga sa marinadom.

Stavite u frižider, dok isečete povrće. Povrće isecite na tračice, ali nemojte da ga mešate.

Pomešajte sve sastojke za sos. Meso pržite oko 10 minuta sa 1 kašikom ulja. Izvadite ga. Povrće propržite posebno, a ako bude potrebe, dodajte i malo ulja.

Špagete spremite prema uputstvu sa pakovanja. Obično se kineske špagete prelivaju kipućom vodom i tako stoje 5 minuta.

Kada je i poslednja porcija povrća gotova, vratite meso i svo povrće u tiganj, dodajte oceđene špagete i prelijte sosom.

Dobro promešajte i jelo neka se prži još 5 minuta, kako bi se svi sastojci dobro pomešali.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija