Ukusne i aromatične baklavice

23/09/2017
"Vreme je da bocnemo po 1-2 ukusne, male baklave "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije30
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano900
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket, gotove
  • maslac - 125 g
  • orasi - 250 - 300 g
  • za sirup
  • šećer - 2.5 šolje
  • voda - 2 i 1/2 šolje
  • vanilin šećer - 1 komad
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno rastopimo maslac. Uz pomoć multipraktika sameljemo orahe.

Uzimamo jednu po jendu koru i celu je obilno premažemo maslacem. Odozgo posipamo orasima. Uzimao tanku oklagiju uz pomoć koje pažljivo uvijamo baklavicu.

Kad uvijemo koru, počinjemo da pritiskamo dva kraja ka sredini, nakon toga pažljivo skidamo baklavu sa oklagije. Gotovu baklavu poređamo u prethodno namazan pleh.

Na isti način uradimo i sa preostalim korama, i se baklave stave jedna do druge. Pre nego što ih stavimo da se peku, premažemo ih rastopljenim maslacem. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni na oko 30 minuta.

Kad izvadimo baklave, isečemo ih nožem i ostavimo da se ohlade.

Hladne baklave prelivamo toplim sirupom, koji pripremamo na sledeći način. Pomešamo sve sastojke za sirup i ostavljamo da vri oko 5 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija