Letnji paprikaš sa patlidžanom

25/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3114
"Neverovatno ukusno jelo koje možete da servirate kako toplo tako i suvo Dodajte parče mekog hleba i krišku sira i uživanje je potpuno "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano249
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika (ravna)
  • paradajz - 3 komada, srednji
  • so - po ukusu
  • šećer - 1 kašičica
  • beli luk - 5 čenova
  • masnoća - 50 ml zajedno ulja i maslinovog ulja za prženje
  • peršun - pola vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani, oprani i isečeni na veće kocke se posipaju solju i vodom i ostavljaju pola sata do sat, da se oslobode gorčine.

Operu se, osuše se i isprže u ulju i maslinovom ulju.

Luk, isečen na polumesece se isprži u istoj preostaloj masnoći od patlidžana - doliva se još vode ako je neophodno.

Dodaje se brašno, aleva paprika, isečen paradajz na sitno (ja sam ga blanširala, da bi ga oljuštila), so i šećer po ukusu i čenovi belog luka, isečeni takođe na sitno.

Sipa se oko čaša i po vode i tiganj se poklapa poklopcem.

Sos treba da vri tako oko 5-6 minuta. Nakon toga u posudu se sipa prženi patlidžan, posipa se peršunom, sosom i jelo se zapeče 15-20 minuta u rerni.

Jelo je ukusno kako toplo, tako i hladno.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija