Salata Meliđano

25/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj155523
"Sa kriškom prepečenog hleba, ova salata je pravo savršenstvo "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 882
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • maslinovo ulje - 1/2 šolje
  • hleb - 1 1/2, kriške
  • sirće - 1 kašičica
  • peršun - 1 veza, svež
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U tepsiju stavite papir za pečenje i preko stavite 2 patlidžana. Prethodno zagrejte rernu na 250 stepeni.

Probušite nožem sa svih strana, prelijte maslinovim uljem i pecite dok ne omekša.

Kada su patlidažni gotovi, izvadite ih i ohladite.

Pomoću kašike izdubite unutrašnjost i stavite u blender.

Patlidžanima dodajte sve ostale sastojke. Izblendujte dok ne dobijete glatku smesu.

Poslužite smesu prelivenu sa maslinovim uljem i biberom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija