Grilovano povrće

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Grilovano povrće
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 3
24/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Savršeno povrće koga ne možemo da se zasitimo!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paprike - 2 komada, zelene
  • crveni luk - 2 komada
  • pečurke - 3 komada
  • bujon od povrća - 500 ml
  • origano - 3 komada, grančice
  • so
  • maslinovo ulje - za mazanje
  • za dekoraciju
  • zelena salata
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Sve je teže da namolimo decu da konzumiraju zapečeno povrće. Ali zašto ne bismo promenili njihovu viziju privlčeći im pažnju. Lagan i sjajan garnirung zapečenom mesu.

Operemo dobro povrće i očistimo ga.

U kipući i posoljen bujon od povrća stavljamo strukove origana. Nakon 10 minuta stavljamo cele tikvice, šargarepe i pečurke.

Tikvice izvadimo na trećem minutu i šokiramo ih da bi prekinuli proces kuvanja, a šargarepu i pečurke vadimo na petom minutu. Tako skraćujemo proces njihove termičke obrade pri pečenju i budu brži.

Isečemo svvo povrće na kriške i zapečemo na gril tiganju, dok ih povremeno mažemo maslinovim uljem.

Poređamo ih dekorišemo zelenim listovima raspirujući svoju maštu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Moja porodica obozava grilovano. Jos od kada smo nabavili solis stoni gril ne mozemo da se odviknemo od spremanja grilovanog povrca na ovako jednostavne, zdrave a ponajvise ukusne cast!
12.01.2023 12:31
1