Gurmanska pljeskavica

25/09/2017
"Ovo je PLJESKAVICA!!!"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 042
  • Pregledi tokom meseca875
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg mešano (svinjsko i teleće; veoma sitno samleveno)
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice (sveže samleven)
  • ljuta aleva paprika - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se oljušti i sitno isecka. Kačkavalj se iseče na sitne kockice. Pomeša se sa mlevenim mesom, dodaje se so, biber, ljuta aleva paprika, maslinovo ulje i dobro se mesi u posudi.

Pokriva se folijom i ostavlja u frižideru na bar 2 sata.

Mokrim rukama se uzima oko 300 g mlevenog mesa i oblikuje se pljeskavica.

Peče se na roštilju na ćumuru, ali ako nemate tu mogućnost, koristite rebrasti tiganj ili električni roštilj.

Peće se dok se ne pojave jasno izražene trake sa obe strane.

Servira se sa dodatkom povrća i obavezno dobro ohlađenim pivom.

Prjatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija