Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni Šaran»Šaran sa nadevom od oraha iz rerne

Šaran sa nadevom od oraha iz rerne

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Šaran sa nadevom od oraha iz rerne
Fotografije: Rositsa
2 / 3
24/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Verujemo da je šaran stvoren da bi se napunio nadevom od oraha i da se ispeče i pojede sa dragim ljudima"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad
  • luk - 2 - 3 glavice
  • ulje - 1 šoljica + 3 kašike
  • orasi - 1 šolja, isitnjeni, puna
  • so
  • biber
  • cimet - 1/2 kašičice
  • paradajz pire - 1 kašika
  • limun - kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Šarana očistite i posolite spolja i unutra. Kolutiće luka propržite zajedno sa 1 kašičicom ulja. Dodajte isitnjene orahe i posolite, poboberite i dodajte cimet po želji.

Napunite šarana, zašijte ga i stavite ga u nauljanu tepsiju preko drvenih štapića ili na kolutiće luka.

Prelijte ga sa 4 kašike ulja, a oko njega poređajte kriške limuna i 1 kašiku paradajz pirea, koji ste razredili sa malo vode. Po želji, možete posipati i isitnjene bademe preko.

Pecite u umereno zagrejanoj rerni. Poslužite ga dok je hladan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: