Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Jedinstveno ukusan pesto od biljaka

Jedinstveno ukusan pesto od biljaka

ZoriZori
Guru
7272345k206
Jedinstveno ukusan pesto od biljaka
Fotografije: Zori
1 / 4
27/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Toliko mnogo vrsta pesta u jednom - predivan je!"

Potrebni sastojci

  • bosiljak - 25 g, svež
  • menta - 25 g, sveža
  • mirođija - 1 manja vezica (25 g)
  • mocarela - 60 g
  • bademi - 1 kašika, sirovi
  • pistaći - 1 kašika
  • brusnice - 2 kašike, sušene
  • beli luk - 1 manji čen
  • sok od limuna - 1 kašika, sveže ceđen
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • francuski hleb - 1 komad
  • čeri paradajz - nekoliko komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prepecite blago bademe nekoliko minuta na suvom tiganju. Bosiljak, mentu i mirođiju operite i ocedite od vode.

U odgovarajućoj posudi iskidajte zelene začine, otklanjajući im drške, dodajte iskidanu mocarelu, malo maslinovog ulja, so, biber, blago istucane u avanu pistaće i bademe (mogu i celi asko ste sigurni u vaš ručni mikser), čen belog luka, sušene brusnice i sok do limuna.

Uključite ručni mikser na oko 1 minut, ali ne duže da se ne pretvori u kašu.

Probajte za ukus i dodajte po želji još maslinovog ulja, soli ili bibera. Željena tekstura pesta je da bude hrapavije i da je sve krupnije mleveno, da bi se osećali odvojeni sastojci.

Isecite francuski hleb pod uglom na kriške i prepecite sa obe strane u tosteru ili u rerni.

Namažite ih pestom, servirajte na poslužavniku, garnirane sa listićima zelenih začina (bosiljkom, mentom, mirođijom) i čeri paradajzom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: