Zebra kolač sa trešnjama

24/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Pripitomite divlje - pripremite klasičan zebra kolač sa svežim dodatkom od trešanja "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano582
  • Pregledi tokom meseca68
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom dok ne pobele. Sipamo prašak za pecivo u kiselo mleko i mešamo viljuškom da se aktivira. Dodaje se u smesu od jaja, dodajemo i ulje, vanilu i na kraju brašno malo po malo.

Meša se dok se ne dobije smesa za kolač, odvaja se polovina u posudu i meša se sa kakaom u glatko braon testo. Trešnje se očiste od koštica i ostavljaju sa strane.

U posudu za pečenje preko papira za pečenje sipamo u sredinu jednu-dve kašike bele smese. U centar sipamo kašiku ili dve od braon smese i tako se ređaju po principu zebre, dok se ne istroši testo. Odozgo se rasporede očišćene trešnje i pritiskaju se u smesu.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, proba se čačkalicom - da izađe suva.

Izvadi se i ohlađen se seče.

Ukusno i šareno.

Može da se pospe šećerom u prahu, ali nisam želela da se sakrije lepa šara.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti