Zebra kolač sa trešnjama

24/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1835
"Pripitomite divlje - pripremite klasičan zebra kolač sa svežim dodatkom od trešanja "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano207
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 5 kašika
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 1 puna šolja
  • kakao - 1 kašika
  • trešnje - 1 šaka
  • šećer u prahu - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se umute jaja sa šećerom dok ne pobele. Sipamo prašak za pecivo u kiselo mleko i mešamo viljuškom da se aktivira. Dodaje se u smesu od jaja, dodajemo i ulje, vanilu i na kraju brašno malo po malo.

Meša se dok se ne dobije smesa za kolač, odvaja se polovina u posudu i meša se sa kakaom u glatko braon testo. Trešnje se očiste od koštica i ostavljaju sa strane.

U posudu za pečenje preko papira za pečenje sipamo u sredinu jednu-dve kašike bele smese. U centar sipamo kašiku ili dve od braon smese i tako se ređaju po principu zebre, dok se ne istroši testo. Odozgo se rasporede očišćene trešnje i pritiskaju se u smesu.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, proba se čačkalicom - da izađe suva.

Izvadi se i ohlađen se seče.

Ukusno i šareno.

Može da se pospe šećerom u prahu, ali nisam želela da se sakrije lepa šara.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija