Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk Galaksija

Čizkejk Galaksija

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621792k118
Čizkejk Galaksija
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
24/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
18
"Nežan i lep čizkejk, koji ostavlja utisak ne samo svojim prelepim izgledom već i svojim sjanim ukusom"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g, čajni
  • maslac - 150 g
  • maskarpone - 500 g
  • kondenzovano mleko - 740 g
  • toping - 300 g, jagoda
  • limunov sok - od dva limuna
  • želatin - 18 g
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje u brašno i promešaju sa istopljenim maslacem. Sipaju se u kalup sa dnom koji se skida prečnika 24 cm. Smesa se pritiska dok se izvuče i 1 cm po ivici. Kalup se stavlja u frižider.

U posudu se stavlja maskarpone i kondenzovano mleko. Umute se mikserom na najslabijoj brzini dok se ne dobije ujednačena smesa.

Od smese se odvaja jedna trećina i dodaje joj se toping od jagode. U preostalu smesu se dodaje sok od dva limuna. Dva krema se mešaju špatulom.

Želatin se rastvori prema uputstvu na pakovanju. Od rastvorenog želatina jedna trećina se sipa u smesu sa jagodom, a ostatak u smesu sa sokom od limuna.

Dve smese se promešaju špatulom. Izvadi se kalup iz frižidera. Malom kutlačom se uzima limunov krem i sipa u centar kore od keksa.

Preko krema od limuna u centar se sipa jedna mala kutlača krema od jagode. Procedura se ponavlja dok se ne istroše oba krema.

Stavlja se u frižider na nekoliko sati ili tokom jedne noći. Već stegnut čizkejk se oslobađa od prstena, dok se prvo prođe nožem između krema i oboda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: