Svinjetina sa kiselim kupusom

24/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3230
"Klasika u kuhinji - ne možete da ne probate našu svinjetinu sa kupusom "
Priprema25 min.
Kuvanje220 min.
Ukupno245 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano582
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg vrata ili grudi
  • kiseli kupus - 3 kg
  • ulje - 300 ml
  • paprike - 2 - 3 komada, suve
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 20 zrna
  • aleva paprika - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na krupne parčiće, a kiseli kupus iseckajte na krupno. Sipajte 100 ml ulja na dno glinene posude.

Odozgo stavite 1 sloj kupusa. Pospite izmrvljenim suvim paprikama. Dodajte nekoliko zrna bibera, alevu papriku i parčiće namrvljenog lovorovog lista. Odozgo stavite sloj mesa. Sastojci se ređaju dok se ne potroše, dok poslednji sloj treba da bude od kiselog kupusa.

Napunite posudu vrelom vodom do nivoa sastojaka, poklopite. Stavite đuvečaru u hladnu rernu. Dinstajte jelo bar 3 sata na 140-150 stepeni. Otklopite poklopac i zapecite još 30 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija