Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pileće džigerice na manastirski način

Pileće džigerice na manastirski način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k331
Pileće džigerice na manastirski način
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
24/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sjajno predjelo ili osnovno jelo, koje je izuzetno bogato aromama i prijatnog ukusa"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 270 g, marinirane
  • šargarepe - 1 komad
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paprike - 1 komad, crvena
  • paradajz pire - 2 kašike
  • crno vino - 1 šolj
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite džigerice, zapržite ih u zagrejanom ulju.

Posolite i dodajte isečen luk na parčiće, paprike, šargarepu, isečenu na krugove, isečene pečurke, poklopite jelo poklopcem i ostavite da vri na slaboj vatri, povremeno promešajte.

Nakon što povrće omekša nalijte vino, dodajte biber, majčinu dušicu po ukusu i na kraju alevu papriku.

Ostavite tako bez poklopca, jelo da vri dok sos ne uvri na pola, tada dodajte paradajz pire i promešajte.

OStavite na ringli još 3 minuta, sklonite jelo i pospiet sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: