Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Jagnjeća čorba za Uskrs

Jagnjeća čorba za Uskrs

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Jagnjeća čorba za Uskrs
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
26/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Obavezna za praznik! Otvara apetit i za jagnjeće meso koje sledi"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g, džigerica i crevca
  • sveži luk - 3 struka
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • so - po želji
  • pirinač - 3 kašike, pune
  • bibe
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • zaprška
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • sveža nana
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća crevca izokrenite sa oguljenim štapićem i dobro operite pod mlazem tečuće vode. Stavite zajedno sa jagnjećom džigericom u šerpu, prelijte hladnom vodom i kuvajte dok ne bude polugotovo.

Penu tokom kuvanja uklonite, bujon sačuvajte, iznutrice ocedite i isecite na kockice i vratite u bujon, tečnost treba da bude oko litar i po.

Šargarepu očistite, isecite i dodajte čorbi. Pirinač operite i sipajte u šerpu i kuvajte dok ne bude gotov. U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno iseckan luk dok ne omekša, sklonite sa vatre i pomešajte sa alvom paprikom.

Sipajte u čorbu, promeđajte i posolite i pobiberite.

Napravite zapršku od umućenog žumanceta sa kiselim mlekom, a može i sa celim jajetom. Pomešajte sa malo toplog bujona i vratite u čorbu. Na kraju dodajte začine, prstohvat origana i obavezno svežu nanu, istno iseckanu.

Poslužite čorbu dok je topla, a ukus je neverovatan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: