Kačkavalj iz rerne sa pečurkama i origanom

26/09/2017
"Skoro kao torta od kačkavalja, ali duplo ukusnije. Obavezno da probate "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano317
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj krupnije izrendamo. Mleko pomešamo sa brašnom i jajima, dok se ne dobije homogena smesa.

Origano sitno iseckamo i ostavljamo nekoliko listića za dekoraciju. U smesu dodajemo kačkavalj, sveži začin, začinimo solju i biberom.

Pečurke dobro ocedimo iz marinade i isečemo na kriške. U prethodno ugrejanu rernu rastopimo maslac u posudi u kojoj ćemo peći.

U njega sipamo dobro promešanu smesu. Preko nje poređamo pečurke i ukrasimo listićima origana.

Pečemo u urerni na umerenoj temperaturi dok ne porumeni. Zapečeno jelo serviramo toplo, ukrašeno svežim povrćem.

Savet: Kad koristite konzervisane pečurke kao dodatak jelima, savetujem vam da ih kupujete cele. Znam iz sigurnog izvora da su isečene niskog kvaliteta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti