Pileće grudi u Kalabreze stilu

27/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj154523
"Raskošno jelo! Sočna piletina i jedinstveni ukus parmezana, mocarele i začinjenog čeri paradajza."
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano247
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi očistite od žilica i malih belih krajeva. Posolite i pobiberite. Zagrejte maslinovo ulje i maslac i pileće grudi stavite da se karamelizuju sa obe strane.

Pri kraju im dodajte čeri parajdaz isečen na pola i isitnjen beli luk. Neka ostane na ringli oko 2 - 3 minuta, da se arome pomešaju.

Sipajte vino, sačekajte 15 sekundi da alkohol ispari i da ostane samo aroma, pa posipajte preko parmezan i iseckane listove svežeg bosiljka. Dodajte i balzamiko sirće.

Tiganj malo protresite, da se sos svuda lepo rasporedi. Mocarelu isecite na 4 kriške i stavite dva komadića na svaki komad piletine ili po dva komadića na svako parče mesa. Sve zajedno sa tiganjem stavite u rernu na 200 stepeni za 15-20 minuta, dok se mocarela otopi i dobije lepa korica.

Izvor: MasterChef J. Mielle

Napomena: Raskošno jelo! Sočna piletina i jedinstveni ukus parmezana, mocarele i začinjenog čeri paradajza.

Koristila sam suvo aromatično belo vino - Pino Gri.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija