Keks torta Zebra

Adrian AleksandrovAdrian Aleksandrov
Kuvar
52527519
Keks torta Zebra
Fotografije: Anonymous
1 / 3
26/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Laka keks torta, od koje svako može da iseče 1 parče"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja, običan
  • za krem
  • sveže mleko - 800 ml
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • brašno - 12 kašika
  • kakao - 6 kašika
  • maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite 1 šolju svežeg mleka, a ostalo mleko zagrejte u šerpi, zajedno sa šećerom.

U mleko koje ste odvojili sipajte brašno i kakao i dobro promešajte, da dobijete homogenu smesu i bez grudvica.

Polako smesu isipajte u šerpu sa mlekom, mešajući sve vreme. Kada se krem zgusne, sklonite ga sa vatre i dodajte maslac.

U pravougaoni uži pleh poređajte keks, da bude uspravan i naslonjen na širem zidu pleha, i nemojte da budu spojeni, već da ima malo prostora među njima.

Kada poređate keks, isipajte krem i vodite računa da sve praznine među keksom budu popunjene.

Kada se krem malo stegne, posipajte šećerne mrvice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: