Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Roščići»Mekani rolati sa različitim nadevom za doručak

Mekani rolati sa različitim nadevom za doručak

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k49
Mekani rolati sa različitim nadevom za doručak
Fotografije: Mariana
2 / 4
26/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
28 min.
Ukupno
68 min.
Porcije
4
"Hajde na mekane doručke"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2, 5 šolje
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 50 ml
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • suvi kvasac - 1 kesica od 6 g
  • belanca - 1 komad
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 kašilica
  • sveže mleko - 1 kašičica
  • za posipanje
  • semenke - gotova smesa iz prodavnice
  • kim
  • kiseli krastavčići - 1 komad
  • kobasica - 60 g, meka
  • sir - 100 g
  • topljeni sir - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno u posudu i pomešamo sa 1 kesicom suvog kvasca. Mešamo da se dobro pomeša kvasac sa brašnom. Ugrejemo vodu sa svežim mlekom u mikrotalasnoj i lagano unutra stavljamo šećer i mešamo da se rastvori. Dodajemo u brašno, u kome smo napravili udubljenje.

Odvojimo od 1 jajeta belance i žumance. Žumance stavljamo u duboki tanjir i dodajemo 1 kašičicu svežeg mleka i 1 kašičicu ulja i mešamo dok se ne ujednači smesa. Dodajemo ulje, so i 1 belance u brašno. Zamesimo meko testo. Za mešnju i razvijanje će nam biti potrebno ne više od 4-5 supenih kašika brapna.

Pospemo brašnom radnu površinu i mesimo dok se ne dobije meko, glatko i vazdušasto testo. Uvijamo ga i ostavljamo na toplom da nadođe 35-40 minuta. Kad nadođe oblikujemo u oblik fitilja i sečemo na 4 jednaka dela. Ove delove razvlačimo u pravougaoni oblik 20/22 cm. Izmrvimo sir. Krastavac i salamu sitno isečemo.

Uzimamo jedan od pravougaonika stavljamo sir po celoj dužini, podvijamo malo dva kraja i uvijamo odozo nagore kao rolat. Oblikujemo rukama i izdužimo lagano. Tako radimo i sa drugim pravougaonikom. Na treći ravnomerno rasporedimo toljeni sir, iseckamo ga na parčiće i stavljamo preko testa.

Posle stavljamo pola od isečenih krastavaca i pola isečene salame. Uvijamo na isti način kao druga dva rolata. Rolate ređamo na rastojanju jedan od drugog u pleh, obložen papirom za pečenje. Mažemo uz pomoć četke smesom od jaja i posipamo rolate sa sirom semenkama, a sa krastavcima i salamom, posipamo kimom.

Ugrevamo rernu na 180 stepeni i pečemo dok ne bude gotovo. Pekla sam 28 minuta. Rolati treba da nadođu i da se dobije lepa crvena korica. Jedemo sa kompotom ili mlekom. Neka vam je slatko! Dobijaju se 4 rolata dovoljna za 4 osobe za doručak.

Čaša sa kojom sam mesila je od 200 ml.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: