Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa sitnim sirom i breskvama

Čizkejk sa sitnim sirom i breskvama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Čizkejk sa sitnim sirom i breskvama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
26/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Jednostavan i veoma ukusan čizkejk koji preporučujemo da probate"

Potrebni sastojci

  • keks - 190 g Petit Beurre
  • mekani maslac - 120 g
  • kakao - 2 supene kašike Neskvik
  • fil
  • sitan sir - 150 g
  • slatka pavlaka - 150 g
  • kiselo mleko - 200 g gusto
  • želatin - 1 komad
  • hladna voda - 50 ml
  • šećer u prahu - 200 g
  • slatko od bresaka - 5 - 6 supenih kašika
  • menta - listovi sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje u blenderu i sipa u posudu. Dodaje se mekani maslac i neskvik, meša se kašikom da se sastojci pomešaju i sipamo na dno okruglog pleha prečnika 24 cm sa ivicama koje se otvaraju, oblikujemo koru pritiskajući glatkim delom kašike, ali može i prstoma. Ostavljamo u frižideru na 20-30 minuta da se stegne.

U posudu sipamo sitan sir, pavlaku, kiselo mleko i šećer u prahu. Meša se žicom ili mikserom da se dobije glatka smesa. Želatin se potopi u 50 ml hladne vode i ostavljamo da se stegne.

Ratopi se 20 sekundi u mikrotalasnoj i pažljivo se dodaje u krem, meša se veoma dobro i sipa preko hladne kore. Ponovo se ostavlja da se stegne, da bi bilo brže može i u frižider na 20 minuta.

Vadi se i premaže slatkom od bresaka, pripremljenim sa gelfiksom od Dr. Oetker i ostavimo da se ohladi u frižideru. Nakon 5-6 sati se skida obruč i može da se seče na lepe komade, reckastim nožem, potopljenim u hladnu vodu.

Odličan letnji desert. Servirajte sa listićima mente za svežinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: