Klasičan ratatuj

26/09/2017
"Voljena francuska klasika - sada i na našoj trpezi "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano260
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kružiće i pospite solju. Ostavite da odstoji 20 minuta.

Operite porvće i isecite na krugove - tikvice, paradajz, luk i paprike. Operite patlidžan i ocedite gorku vodu. Začinite povrće solju i biberom.

U namazan pleh poređajte od kraja pleha kasredinu u obliku spirale. Ređamo krug tikvica, luk, paradajz, patlidžan i papriku.

Ako ima više povrća, ređajte ih uspravno, a ako ih je manje, ravno. Na kraju posipamo majčinom dušicom i maslinovim uljem. Pečemo u rerni na 180-200 stepeni 40 minuta.

Jelo se servira toplo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija