Klasičan ratatuj

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
672121211
Klasičan ratatuj
Fotografije: TanyaGyurova
2 / 14
26/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Voljena francuska klasika - sada i na našoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1/2 kg
  • luk - 1/2 kg
  • tikvice - 1/2 kg
  • patlidžan - 1/2 kg
  • paprike - 4 - 5 komada, crvene
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • majčina dušica - 1 kašičica suva
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan na kružiće i pospite solju. Ostavite da odstoji 20 minuta.

Operite porvće i isecite na krugove - tikvice, paradajz, luk i paprike. Operite patlidžan i ocedite gorku vodu. Začinite povrće solju i biberom.

U namazan pleh poređajte od kraja pleha kasredinu u obliku spirale. Ređamo krug tikvica, luk, paradajz, patlidžan i papriku.

Ako ima više povrća, ređajte ih uspravno, a ako ih je manje, ravno. Na kraju posipamo majčinom dušicom i maslinovim uljem. Pečemo u rerni na 180-200 stepeni 40 minuta.

Jelo se servira toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti