Kolač sa gotovim rolatom i keksom

26/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Sa samo nekoliko sastojka imaćete odličan kolač kojim ćete iznenaditi bližnje "
Priprema40 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano486
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • rolat - 1 komad, gotov
  • banane - 1 komad
  • maline - 10 komada
  • keks - 1 pakovanje, Petit Beurre
  • krem
  • puding - 1 kesica
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 4 kašike
  • pavlaka - 100 ml
  • kisela pavlaka - 100 g
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • želatin - 1 kesica
  • menta - listovi, sveža
  • za premazivanje
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • crna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krem, tako što ćete zagrejati sveže mleko sa šećerom. Puding pomešajte sa malom količinom svežeg mleka, sipajte u vruće mleko i mešajte dok se ne zgusne.

Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Umutite pavlaku mikserom, pa od njega odvojite mali deo za ukrašavanje.

Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa pažljivo pomešajte sa pudingom. Želatin napravite prema uputstvu, otopite u mikrotalasnoj na sekund i dodajte, mešajući.

U činiju sa plastičnom folijom poređajte isečene kolutiće gotovog rolata, preko isipajte deo krema, poređajte kolutiće banane, pa ponovo krem, keks i bananu, sve dok vam ne nestanu sastojci.

Završite sa redom keksa, pošto je on osnova kolača. Ohladite kolač 4 - 5 sati, pa ga okrenite na tanjir.

Zagrejte tečnu pavlaku, dodajte komadiće čokolade i prelijte kolač. Ohladite kolač, da se stegne čokolada.

Ukrasite sa ružicama od šlaga, preko sa malinama i listovima mente. Posipajte kokos preko, za bolji izgled.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti