Svež kupus sa telećim mlevenim mesom i slaninom

28/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Ukusno jelo sa jakom aromom slanine Jedva čekamo da ga probamo, a vi?"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano228
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 100 g
  • teleće mleveno meso - 250 g
  • ulje - 2 kašike
  • kupus - 1 glavica, manja
  • voda - 100 ml
  • peršun - iseckan
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus očistite i sitno iseckajte. Slaninu iseckajte na sitne komade.

Ulje zagrejte u dubokom tiganju na umerenoj vatri. Malo propržite slaninu da otpusti mast oko 5 minuta.

Sklonite je iz tiganja. Dodajte mleveno meso i propržite ga, tako da sve vreme mešate i pritiskate, dok se ne izmrvi u potpunosti, oko 10 minuta. Dodajte kupus i dobro promešajte.

Dodjate vodu, posolite i pobiberite. Poklopite i pržite oko 20 minuta dok kupus ne omekša.

Dodajte slaninu i pržite bez poklopca, dok se tečnost ne smanji još oko 15 minuta. Na kraju posipajte sitno iseckanim peršunom i promešajte.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti