Srpski slatki đevreci

26/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj154323
"Meki i slatki u slatkom sirupu - idealni uz šolju kafe "
Priprema40 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 150
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 kašika
  • maslac - 1 šolja
  • suv kvasac - 1 kesica
  • brašno po potrebi
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • za valjanje
  • šećer - 1.5 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko zagrejte i dodajte mu kvasac i kašiku šećera. Promešajte i ostavite da kvasac naraste.

Maslac otopite i dodajte ga kvascu. Promešajte i počnite sa dodavanjem brašna. Postepeno dodajte brašno, toliko koliko vam treba da dobijete meko testo.

Dobro zanesite i odmah testo razvijte u koru debljine 2 mm. Šoljom isecite krugove, a poklopcem od flaše napravite rupu u svakom krugu.

Poređajte đereke u teflonsku tepsiju i pecite na 180 stepeni, dok ne porumene. Izvadite i poređajte ispečene đevreke u tanjir, da se ohlade.

Sipajte vodu i šećer u šerpu za sirup i kuvajte dok ne dobijete gusti sirup. Dok je sirup vruć, umočite đevreke u sirup i uvaljajte ih u kristalni šećer, pomešan sa vanilom.

Poređajte đevreke u veliki tanjir, poželjno je da ne budu jedan preko drugog, kako se ne bi zalepili.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija