Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Sirup»Sirup od ribizli na hladan način

Sirup od ribizli na hladan način

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715211200
Sirup od ribizli na hladan način1 / 2
01/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Rashlađuje i popravlja raspoloženje!"

Potrebni sastojci

  • ribizle - 2 - 3 kg
  • šećer - 2 kg
  • limunska kiselina - 1 kašičica
  • aspirin - 1 i 1/2 tableta
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite i operite ribizle. Sipajte ih u široku i duboku posudu i izgnječite ih.

Dolijte oko 1, 7 l vode, promešajte i ostavite da tako odstoji 3 sata. Nakon toga, smesu sipajte u gazu i ostavite je da se cedi preko noći.

Sledećeg dana izmerite oceđeni sok i dodajte 1, 5 kg šećera na 1 litar soka. Dodajte limunsku kiselinu i aspirin, koji ste pretvorili u prah.

Dobro promešajte i ostavite da odstoji 7 sati. Povremeno promešajte da se šećer potpuno istopi.

Nakon toga, sirup rasporedite u flašice, zatvorite ih i prokuvajte oko 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: