Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Kasule sa kobasicama

Kasule sa kobasicama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k134
Kasule sa kobasicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Ne, ne, nije ovo običan pasulj sa kobasicom, već pravo kulinasko remek - delo!"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 800 g, (2 konzerve od 400 g)
  • kobasice - 500 g, sirove
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • belo vino - 300 ml
  • paradajz - 400 g, na kockice (1 konzerva)
  • peršun
  • beli luk - 3 čena
  • majčina dušica - 2 kašike, sušena
  • origano - 1 kašičica, sušeni
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • maslac - 30 g
  • hleb - 100 g, mrvice
  • lovorov list - 2 komada
  • bujon - 200 ml, od povrća
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte 3 kašike maslinovog ulja u velikoj posudi na umerenoj vatri i propržite sitno iseckane luk, beli luk i šargarepu. Dodajte kockice paradajza, začine i posolite i pobiberite. Pržite oko 5 minuta i dodajte pasulj. Promešajte i dodajte vino i bujon. Neka jelo proključa i da se krčka 10 - 15 minuta.

U međuvremenu zagrejte preostalo maslinovo ulje i malo propržite kobasice sa svih strana. Pripremite veliku tepsiju ili kaserolu. Izvadite lovorov list iz jela. Isipajte polovinu pasulja, poređajte kobasice i pokrijte ih preostalim pasuljem. Tepsiju pokrijte folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Zagrejte maslac u tiganju i propržite mrvice hleba. Peršun iseckajte na sitno. Dobro ga pomešajte sa mrvicama hleba. Izvadite tepsiju sa pasuljom i jelo posipajte mrvice hleba sa peršunom. Vratite u rernu i pecite još 20 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: