Božanstvene paprike sa pavlakom i mlevenim mesom

30/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Božanstveno jelo - probajte i sami ćete se uveriti!"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 885
  • Pregledi tokom meseca122
  • Pregledi tokom desmice26
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 5 - 6 komada /crvene, žute, zelene/
  • mleveno meso - 300 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • so
  • biber
  • beli biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • pavlaka za kuvanje - 300 ml
  • kiselo mleko - 300 ml
  • jaja - 2 komada
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i sitno iseckajte. Prodinstajte ga u ulju.

Dodajte oprani pirinač i nastavite sa dinstanjem, dok sve vreme mešate. Dodajte mleveno meso, koje ste prethodno razredili mlakom vodom.

Pržite uz neprekidno mešanje, dok meso ne promeni boju. Dodajte alevu papriku, posolite i dodajte beli i crni biber.

Sklonite nadev sa vatre. Očistite paprike od semenki i drški i isecite ih na deblje kolutove.

Dno odgovarajuće tepsije za pečenje premažite uljem. Poređajte paprike jednu do druge. Paprike napunite napravljenim nadevom. Prelijte mlakom vodom paprike, da voda ogrezne.

Jelo ispcite u zagrejanoj rerni do 220 stepeni. Kada voda proključa, a paprike ako nisu gotove, možete ih pažljivo okrenuti, pa dosipajte još malo tople vode i ostavite da se dopeče.

Malo pre nego što je jelo gotovo, paprike prelijte sosom od pavlake. Napravićete ga tako što umutite jaja, dodate avlaku i kiselo mleko i dobro promešajte.

Paprike vratite da se peku dok ppreliv ne dobije braonkastu boju. Pre serviranja, posipajte jelo listovima svežeg peršuna.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti