Gusti pasulj

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4521501k212
Gusti pasulj
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
5
"Dosta rakije ide uz ovo ukusno i pikantno jelo"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • ulje
  • mirođija
  • luk - 5 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 2 komada
  • paradajz pire - 200 g
  • aleva paprika - 2 kašičice, slatka ili ljuta (ili po 1 kašičica obe)
  • so
  • biber
  • voda - 1 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite još prethodne večeri.

Pre nego što se skuva, ocedi se od vode i sipajte mu novih - 10 - 15 čaša. Kada prokljuća, uklonite penu, koja se pojavljuje na površini.

Dodajte ulje i so, zatim ssmanjite vatru i kuvajte oko sat vremena, dok pasulj ne bude gotov. Kada se pasulj skuva, operite ga hladnom vodom i ocedite.

Rernu zagrejte na 170 stepeni.

Luk i beli luk sitno sieckajte, a paradajz iseckajte na kockice.

U 10 kašika zagrejanog ulja propržite luk, dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i propržite dok i on ne omekša.

Zatim dodajte paradajz i pržite, dok ne počne da otpušta sok. Sledi i dodavanje paradajz pirea, aleve paprike, soli, bibera i vode.

Neka provri. Kada provri, isključite ringlu i pomešajte sos od paradajza sa pasuljem u tavi ili đuvečari.

Pecite oko 45 minuta ili dok voda ne ispari i odozgo se zzapeče.

Kada izvadite pasulj iz rerne, pomešajte ga sa sitno iseckanom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: