Kolač od pileće džigerice sa jajima

30/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Kada uz jedan kolač ide pivo, to onda nije običan kolač, već kolač od pileće džigerice sa jajima "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileću džigericu operite i stavite u šerpu, prelijte vodom i dodajte malo soli i kuvajte 5 minuta, pa ocedite. Skuvajte šargarepu i jaja, pa šargarepu isecite na male kolutiće, a od jaja samo iseckajte belanca.

U činiji pomešajte pileću džigericu, iseckana kuvana jaja, mladi luk, peršun, mirođiju, šargarepu. Posolite malo i pobiberite, promešajte. Posebno žicom umutite jaja sa prstohvato soli i isipajte ih u činiju sa džigericom.

Spremite kalup za kuglof, premažite ga uljem i posipajte brašnom. Isipajte smesu i preko poravnajte.

Rernu zagrejte na 180 stepeni, pecite dok se jaja ne stegnu, oko 35-40 minuta. Kada se pritisne odozgo prstima kolač je tvrd i izvadite ga iz kalupa pomoću lopatice.

Izrezbarenim nožem isecite na komade poslužite sa zelenom salatom. Neveovatno meze uz vino i dobre prijatelje!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija