Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slani Kolač»Kolač od pileće džigerice sa jajima

Kolač od pileće džigerice sa jajima

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Kolač od pileće džigerice sa jajima
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 5
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Kada uz jedan kolač ide pivo, to onda nije običan kolač, već kolač od pileće džigerice sa jajima"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • jaja - 3 komada, kuvana
  • jaja - 5 komada, sirova
  • so - po želji
  • biber
  • mirođija
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - svež
  • mladi luk - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Pileću džigericu operite i stavite u šerpu, prelijte vodom i dodajte malo soli i kuvajte 5 minuta, pa ocedite. Skuvajte šargarepu i jaja, pa šargarepu isecite na male kolutiće, a od jaja samo iseckajte belanca.

U činiji pomešajte pileću džigericu, iseckana kuvana jaja, mladi luk, peršun, mirođiju, šargarepu. Posolite malo i pobiberite, promešajte. Posebno žicom umutite jaja sa prstohvato soli i isipajte ih u činiju sa džigericom.

Spremite kalup za kuglof, premažite ga uljem i posipajte brašnom. Isipajte smesu i preko poravnajte.

Rernu zagrejte na 180 stepeni, pecite dok se jaja ne stegnu, oko 35-40 minuta. Kada se pritisne odozgo prstima kolač je tvrd i izvadite ga iz kalupa pomoću lopatice.

Izrezbarenim nožem isecite na komade poslužite sa zelenom salatom. Neveovatno meze uz vino i dobre prijatelje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: