Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Zelena Salata»Zdrava salata sa ćurećim fileom

Zdrava salata sa ćurećim fileom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Zdrava salata sa ćurećim fileom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Zajedno ćemo pretvoriti pripremu ukusne i zrave hrane u misiju"

Potrebni sastojci

  • za salatu
  • ćureći file - 1 komad
  • jaja - 4 komada M veličina
  • rotkvica - 1 komad veza
  • salata ajzberg - 1/2
  • zelena salata - 1 komad
  • mladi luk - 2 struka
  • paprike - 1 komad, zelena
  • orasi - 20 g
  • krutoni - 50 g od integralnog hleba
  • beli luk - 1 glavica
  • peršun - 3 - 4 struka
  • za dresing
  • sok od limuna - sok od 1/2 limuna
  • senf - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 20 ml hladno
  • med - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći file se termički obrađuje sa kožicom, zato ga samo očistimo od žilica.

Ugrevamo tiganj u koji supamo 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Pržimo meso sa obe strane, pospite ga solju i biberom.

Pripremamo ga dok ne dobije zlatnu boju, pazimo da ne bude previše suvo.

Glavicu belog luka operemo i uvijamo u aluminijumsku foliju i pečemo 10-15 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme skuvamo jaja. Orahe smo potopili uveče i promenili dva-tri puta vodu.

Za dresing pomešamo sok od limuna i senf, začinimo solju i biberom.

Dodajemo med i malo maslinovog ulja. Oljuštimo beli luk i ispasiramo. Mešamo dresing, dok se ne dobije homogena smesa.

U posudu za salatu stavljamo sitno iskidan ajzberg i listove zelene salate.

U njih dodajemo luk, papriku i rotkvicu. Pre serviranja prelivamo dresingom i pažljivo promešamo.

Rasporedimo u tanjire. Posipamo orasima, krutonima i isečenim jajima na četvrtine.

Odvajamo kožu sa ćuretine, sečemo na kriške od po 1 cm.

Poređamo preko salate. Ukrašavamo sitno iseckanim peršunom i maslinama.

Savet: Odvojenu kožu od filea možete iseći na komadiće i zapeći u rerni.

Odličan dodatak salati, za obožavoce čipsa od zapeče ćureće kožice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: