Pečeni džem od plavih šljiva sa rozetlom

30/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Da, ovaj džem se ne kuva, već samo peče! I mnogo je ukusan "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano166
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • plave šljive - 2 kg
  • šećer - 500 g
  • rozetla - 2 - 3 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Plave šljive operite, isecite na pola i uklonite koštice. Stavite u duboku tepsiju i stavite ih u dobro zagrejanu rernu.

Kada omekšaju, posipajte ih šećerom i s vremena na vreme ih promešajte.

Džem pecite dok se ne zgusne. Kada postane dovoljno gust i dodajte aromatične listove rozetle.

Dok je još vruć, isipajte ga u tegle. Tegle dobro zatvorite i okrenite ih tako da im dno bude gore.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti