Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Pikantne ćufte sa sosom od paradajza

Pikantne ćufte sa sosom od paradajza

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Pikantne ćufte sa sosom od paradajza
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ljubav muškarca dolazi sa ćuftama, a ove će mu zauvek osvojiti srce"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g, teleće
  • hleb - 2 kriške, suvi, beo
  • sveže mleko - 50 ml
  • mladi luk - 2 pera, sitno iseckan
  • jaja - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • kumin - 1 kašičica, mleven
  • aleva paprika - 1 kašičica, srednje ljuta
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
  • kačkavalj - 50 g, iseckan na male kockice
  • kiseli krastavčići - 2 komada, iseckani na male kockice
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz - 400 g (1 konzerva, oljušten i na kockice)
  • šećer - 1 kašičica
  • parmezan - po želji
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb potopite u mleko, da se dobro natopi. Istisnite ga i izmrvite ga dobro.

Zamesite mleveno eso sa hlebom, sitno iseckanim lukom, jajetom, belim lukom, kuminom i alevom paprikom. Posolite i pobiberite. Mesite meso bar 10 minuta. Dodajte kačkavalj i kockice krastavčića.

Pomešajte paradajz sa paradajz pireom i šećerom. Dobro promešajte. Na dno tepsije sipajte malo dobijene smese.

Od mlevenog mesa napravite ćuftice. Poređajte ih preko paradajz sosa. Prelijte ih preostalim sosom.

Pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rern 30 - 40 minuta.

Poslužite ćufte koje ste prethodno posipali parmezanom i iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: