Kiseli kupus sa piletinom i pirinčem

29/09/2017
"Specijalan predlog za ručak za sve, koji su zakleti obožavaoci bugarske soske kuhinje "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano422
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pileće meso - 4 - 5 porcija
  • pirinač - 150 g
  • ulje - za zapržavanje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ljute paprike - 1 suva (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljam ulje i propržim meso sa svih strana. Dodajemo iseckan kupus i ljutu papriku, sipam vodu i kuvam sat i po. Da nema mnogo tečnosti. Pravim zapršku.

U posudi ugrevam ulje, ali ne mnogo, da ne izgori aleva paprika, skidam sa vatre i stavljam papriku, mešam i stavljam u kupus.

Promešam jelo. Odozgo posipam pirinač i kuvam na tihoj vatri, ne meša se dok se pirinač ne skuva.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija