Torta sa piškotama i ananasom

28/09/2017
"Kad ne možete da joj odolite, treba da odsečete dva parčeta - to je pravolo kod torti "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano911
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite prvu koru tako što na kratko potopite svaku piškotu u sok iz ananasa i poređajte u kalup sa ivicama koje se otvaraju.

Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa pola količine šećera na pari dok smesa ne pobeli i postane kremasta.

Ostavite krem da se ohladi. U međuvremenu umutite belanca sa preostalim šećerom na sneg. Kad se krem sa žumancima ohladi, dodajte kašiku po kašiku maskarponea, a nakon toga i belanca umućena na sneg.

Rasporedite 1/2 krema preko poređanih piškota. Preko krema poređajte ananas iseckan na male komadiće (iz kompota). Još jedan red potopljenih piškota i preostali deo krema.

Ukrasite komadićima ananasa, grilijaža od kikirikija i kokosom. Stavite tortu da se ohladi na nekoliko sati u frižideru. Kad bude gotova skinite ivice kalupa i ukrasite okolo kokosom.

Napomena: Sastojci su za kalup prečnija 20-21 cm.

slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija