Uvijena pita sa prazilukom i sirom

29/09/2017
"Vadite praziluk i ne zabušavajte, čim ćemo praviti pitu, da je napravimo kako valja "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 918
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pravi nadev, tako što se praziluk iseče na ne mnogo krupne komade, zajedno sa zelenim delom.

Nakon toga se stavlja u tiganj na vatru sa 3-4 supene kašike ulja i prži dok ne bude polugotov.

Skida se sa vatre i dodaje se kiselo mleko, sir i dva jajeta. Smesa se promeša pažljivo, da se sir ne istopi. Ovako je nadev spreman za upotrebu.

Kore se izvade iz pakovanja i po svakoj se posipa po 3-4 supene kašike od smese - ili po celoj površini, ili samo u donjem delu kora.

Pažljivo se presaviju dva duga kraja kore ka sredini i nakon toga se uvija rolat. Prvo se uvija u oblik puža i stavlja u sredinu pleha /30cm/.

Svaki sledeći rolat napravljen na isti način se uvija oko prvog.

Kad se kore uviju prelivaju se sa dva umućena jajeta u 100 ml vode i 1-2 kašičice ulja.

Pita se peče u umerenoj rerni /180 stepeni/ oko 40 minuta dok ne dobije lepu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija